magiskverklighet.blogg.se

Mellan raderna

Kategori: Nöje

Jag har lite dålig humor tror jag. Jag skrattar åt en massa saker som inte är menade att vara roliga. Eller kanske det är ett tecken på att jag har bra humor, har man dålig humor så skrattar man väl inte så mycket. Det vill säga, om "dålig" humor är samma sak som "lite" humor. Men jag har inte brist på humor i alla fall. Kvaliten på humorn är en annan sak...
 
En pålitlig källa till skratt är dagstidningen. Detta gäller för alla tidningar, men jag undrar om ÖT ändå inte är en ovanligt rolig tidning. Det blir ju lätt lite komiskt när nyheterna är superlokala, titta bara på Sjukt Lokal Lokal-TV. I dagens tidning fick jag veta var man hittar Kokkolas första maskros i år (intill en vägg på Lilla kyrkogatan). 
 
Andra guldkorn från de senaste dagarna:
 
Vill du ha knackkorv med mos till lunch?
- Bara om det är låtsaskorv, för jag är såååå TRÖTT på att äta RIKTIG knackkorv! Jag önskar att det skulle finnas nån låtsasversion av knackkorv!
Känner du igen dig?
Nu kan du andas ut, för vid Halpa-Halli finns låtsas-knackkorv! Med ostsmak!
 
 
Ungdomar.Vad som betraktas som barn/ungdom/vuxen är relativt (utom när det gäller Svensk Ungdom, de har fastställt att ungdom är man mellan 14-35. Men nu överväger de att justera den övre ungdomsgränsen till 30 år, då halva partiet har läsglasögon och ständigt blandas ihop med vuxna SFP:are), men borde man inte åtminstone ha gått ut sexan för att vara en ungdom? Eller ha kommit in i puberteten? Dessa rosenkindade Halpa-Halli-modeller är i mina ögon typexempel på hur BARN ser ut.
Och "färggrant för ungdomen?" Är det så det är nu för tiden, att ungdomar revolterar mot sina grådaskiga föräldrar genom att köpa byxor i knalliga färger? IN YOUR FACE liksom. Att tonårsföräldrarna orkar alltså, med alla dessa jobbiga tonåringar i klara färger. 
 
Alltså ingen festyoghurt. Bara så du vet. Så du inte gör bort dig och bjuder gästerna på vardagsyoughurt.
 
Det är bra att ha en hobby. Det är också bra att dela sin hobby med andra. Det sägs att det är därför österbottningarna lever längre, på grund av all föreningsaktivitet. Det finns föreningar för allt. Gymnastik och ishockey och musik och teater och...papper. Jag blir så himla nyfiken på detta pappersförbund. Vad gör de egentligen? Diskuterar nya papperssorter? Byter papper med varandra? Besöker UPM? 
 
Ja, vad talar kvinnor egentligen om? Om helt andra saker än män förstås. Det finns vissa saker som bara vi kvinnor pratar om. Och vi pratar i koder, det som för männen verkar vara vardagliga samtal betyder ju något annat egentligen. Det vet ju vi kvinnor. Så står vi där och småler åt varandra i vår kvinnliga gemenskap medan våra manspråkstalande män inte fattar ett dugg. Tvåhundratusen år av kvinnopakt och så kommer Kokkolan Naislaulajat och förstör allt.
 
Inspirationen tryter på tv-bolagen. Nästan alla kombinationer har gjorts. Survivor/Robinson, kändissurvivor, handikappsurvivor, barnsurvivor och blond-ung-bimbo-survivor (jo det finns faktiskt ett sånt program. Det heter Djungelns drottning), allt är redan gjort liksom.  Nästa steg skulle vara Survivor med handikappade kändisbarn, men i väntan på att alla tillstånd är i skick så kombinerar man tre säkra kort: Kändisar, reality och barn. Det finns många som älskar att hacka på hur andra uppfostrar sina barn och lever sina liv i största allmänhet. Därav alla program i stil med Supernanny, Unga mödrar, Gravida som krökar och Wife swap. Nu kör man vidare på samma koncept FAST MED KÄNDISAR!!!! 
 
 
Kontaktannonserna är en guldgruva, det finns alltid någon som har formulerat sig oavsiktligt komiskt. Min favorit är ändå alla kravlösa annonser. Här är någon som söker en kvinna från Jakobstadsområdet. Två krav alltså. Målgruppen är alla levande (får man förmoda) personer av kvinnligt kön mellan Nykarleby och Kronoby ungefär. Man kan ju inte anklaga honom för att vara kräsen direkt.
 
 
 

Kommentarer

  • Mirjam säger:

    :D:D:D:D:D:D

    2013-05-30 | 15:16:31

Kommentera inlägget här: